Niet Italië maar Marokko naar halve finale

Jimmy Wouters

Op het WK - 20 heeft Marokko de halve finales bereikt. Het versloeg Italië na het nemen van strafschoppen, nadat het duel na verlengingen in 2-2 was geëindigd.

Het was een vrij aantrekkelijke partij in Utrecht. De Marokkanen domineerden het duel. Italië moest zich beperken tot verdedigen. Na 25 minuten kwamen de Afrikanen dan ook verdiend op voorsprong dankzij El Zhar. Italië kwam vervolgens beter in de wedstrijd. Toch slaagden ze er niet in om voor rust langszij te komen. Zo mocht Bentivoglio vlak voor rust een strafschop nemen. Hij miste echter, maar hij kreeg van de Zuid - Koreaanse scheidsrechter een tweede kans omdat de Marokkaanse doelman Bourkadi te vroeg van zijn lijn kwam. Maar ook de tweede poging werd door Bourkadi gestopt.

Na rust nam de Italiaanse druk enorm toe. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de verdiende gelijkmaker via Canini. Verlengingen dus, en daarin kwam Marokko na 3 minuten spelen al op voorsprong dankzij een eigendoelpunt van Battaglia. Even later moest Italië met 10 man verder nadat Canini rood kreeg. Toch kwamen ze nog langszij dankzij een goal van Pelle.

In de strafschoppenserie bewees de Marokkaanse doelman Bourkadi zijn status van penaltystopper door maarliefs 3 penalty's te stoppen.