Torino promoveert ondanks rood Mudingayi

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Torino promoveert ondanks rood Mudingayi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend jaar wordt er in de Serie A weer een Turijns derby afgewerkt. Torino Calcio wist zich in de zinderende terugwedstrijd van de playoffs tegen Perugia een plekje op het hoogste niveau af te dwingen.

De promotie werd niet gevierd met een overwinning. Perugia dat de heenwedstrijd in het eigen stadion met 1-2 verloor, had na 21 minuten via Giuseppe Mascara de openingsgoal gescoord. Het was meteen bibberen en beven tot het einde in het Stadio Delli Alpi. 

Omdat in de Italiaanse playoffs de uitdoelpunten niet dubbel tellen zoals dat Europees wel het geval is, moesten er nog verlengingen afgehaspeld worden. En daarin gebeurde nog genoeg. Onze landgenoot Gaby Mudingayi werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Doelpunten zouden er uiteindelijk niet meer vallen. 

Torino mag naar de Serie A omdat de Italiaanse reglementen bij geval van gelijke stand bepalen dat de club met de hoogste klassering in het klassement van de Serie B dan naar de Serie A mag. Sneu voor Perugia is net dat het Torino moest laten voorgaan ondanks gelijke punten omdat het in de twee onderlinge duels met de Piemontezen tekortkwam. Torino stijgt samen met Genoa en Empoli naar de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties