Torino in grote problemen

K M
| 0 reacties
Torino in grote problemen
Foto: © SC

Een week geleden vierde Torino de promotie naar de Serie A; volgende week kan het al terug in de Serie B zitten. Na een controle van de boekhouding bleek immers dat de club nog 35 miljoen euro aan de fiscus moet betalen.

Torino maakt hetzelfde mee als AS Roma en Napoli enkele jaren geleden. Men werd er in geluisd door een zakenwaarnemer die de club mooier voorstelde dan ze is. Torino heeft ondertussen al een klacht ingediend wegens fraude.

Dat neemt echter niks weg van de schulden waarin de club nu blijkt te verkeren. Maar liefst 35 miljoen euro moet tegen 9 juli betaald worden. Zoniet dan krijgt Torino een retourtje naar de Serie B. Het mag dan nog van geluk spreken dat de wet van Lode Petrucci is ingevoerd vorig jaar die zegt dat een ploeg maar één klasse moet zakken.

Vindt de zevenvoudige kampioen van Italië het nodige geld niet op tijd, dan zijn Bologna, Treviso en Ascoli de kanshebbers om naar de Serie A te gaan. Perugia, die het ultieme duel voor promotie tegen Torino verloor, hoort niet bij de kanshebbers. Zij kijken immers zelf tegen een schuldenlast van 12 miljoen euro aan die eveneens voor 9 juli betaald moet worden. Anders riskeert de club degradatie naar de Serie C1, zoals Napoli vorig jaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties