Positief advies voor toekenning TV-rechten

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Positief advies voor toekenning TV-rechten
Foto: © SC

De beslissing van de Profliga om de uitzendrechten van het Belgische voetbal voor de komende drie jaar toe te wijzen aan Belgacom, wordt niet in vraag gesteld door het Korps van Verslaggevers. Die moest advies verlenen aan de Raad voor Mededinging. 

Na klacht van Telenet is de Raad voor Mededinging een onderzoek gestart naar de de procedure die de Profliga volgde om de rechten toe te kennen. De uitzendrechten werden in 1 pakket toegewezen aan Belgacom maar volgens Telenet was dat niet conform de regels. De stelregel was dat er per lot een afzonderlijk bod moest uitgebracht worden en per lot een evaluatie diende te gebeuren. Telenet is van oordeel dat het lot 1 en lot 3 moet toegewezen krijgen.

"Het Korps verdedigt ons standpunt en is van oordeel dat de toewijzing conform het lastenboek is gebeurd", aldus Philips, algemeen directeur van de Profliga. "Het Korps meent dat de offerte van Telenet niet ontvankelijk is, wat betekent dat we ze niet in overweging moesten nemen." Het lijkt er op dat Telenet voor de tweede keer in enkele weken tijd in het zand zal bijten. 

Dit positief advies wil echter niet zeggen dat Belgacom gerust gesteld is. Op 26 juli volgt er namelijk een hoorzitting, waarop Telenet zich kan verdedigen tegenover de Raad van Mededinging. Wanneer een definieve beslissing valt, is nog niet geweten. Daarom bestaat de kans nog dat de supporter de start van de voetbalcompetitie zonder televisiebeelden zal zitten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties