Westerlo geklopt door Heerenveen

Anthony Van der Planken

Westerlo verloor gisteren nipt van de Nederlandse topklasser Heerenveen. De wedstrijd, die in Nederland gespeeld werd, eindigde op 2-1.

Heerenveen startte het best, maar kon het overwicht niet in doelpunten omzetten. Yildirim was met een prachtige vrije trap nog het dichtst van al bij een doelpunt, maar de bal vloog uiteindelijk millimeters naast. Westerlo voetbalde zeker niet onaardig en kwam zelfs op voorsprong. Peter Utaka knikte een perfect getrapte corner met het hoofd binnen. Toch duurde het Westelse feestje niet lang, want Huntelaar en Samaras brachten Heerenveen nog voor de rust op voorsprong. Jaja Coelho trof ondertussen nog de lat.

Ook na de rust bleef de wedstrijd redelijk evenwichtig. Zowel Heerenveen – via Yildirim en Hansson – als Westerlo – via
Delen – kregen nog enkele goede kansen. Het bleef uiteindelijk 2-1.