Herstel van PSV-spelers verloopt goed

Kristof Somers
| 0 reacties
Herstel van PSV-spelers verloopt goed
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jong en Afellay pikken na trainingskamp volledig aan

Het gaat de goede kant op met de blessure van John De Jong. De middenvelder herstelt nog, maar mocht al aansluiten bij de groep. Als alles goed verloopt kan hij misschien woensdag al in actie komen voor PSV in de wedstrijd tegen Olympique Lyon in Seoul.
 
“Ik moet nog een paar goede groepstrainingen meemaken, maar het gaat zeker de goede kant op”, vertelt De Jong op de PSV-website. “Pijn heb ik niet, alleen voel ik na een zware training wel wat. Ik ben opgetogen. Misschien kan ik in de derde groepswedstrijd tegen Lyon wat minuten meepakken.” Volgens Tjaarda Weber, de ploegarts, maakt De Jong veel progressie. Hij verwacht dat de Nederlandse middenvelder volledig kan worden ingezet als PSV terugkomt van zijn stage in Zuid-Korea.  De Jong had de hele tweede seizoenshelft last van blessureleed. Sindsdien heeft hij alleen maar hard gewerkt om terug te keren.
 
Nog bij PSV verloopt ook het herstel van Ibrahim Afellay zeer goed. De youngster liep een enkelblessure op tijdens het WK -20 in Nederland. “Het gaat wat beter, maar nog niet helemaal. Ik ga geleidelijk vooruit”, blijft Afellay nuchter. De aanvaller heeft een gemengd trainingsprogramma gekregen. Bepaalde onderdelen van de training doet hij mee met de groep, voor andere heeft Afellay een eigen tempo. “Ik voel mijn enkel nog wel, maar het gaat vrij goed. Sommige oefeningen kan ik gewoon meedoen”, besluit de revelatie van vorig jaar. Ook Afellay zou volgens ploegdokter Weber bij de aankomst in Nederland opnieuw kunnen aanpikken bij de groep.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties