Vooruitblik nieuwe seizoen

Vooruitblik nieuwe seizoen
Foto: © SC

Nog veertien dagen voor de start van het nieuwe Bundesligaseizoen.

Met nieuwkomers Frankfurt, Duisburg en vooral Keulen zal het aan publieke belangstelling weer niet ontbreken en het ziet er naar uit dat het toeschouwersrecord nog maar eens zal gebroken worden.

Sportief gezien ziet het er nochtans niet zo rooskleurig uit: de vraag bestaat nu al wie Bayern van de titel zal houden, zoals steeds is de club uit München torenhoog favoriet.

Grootste belager is misschien wel Werder Bremen, dat na een zwak seizoen goed ingekocht heeft en volgens kenners de concurrent van Bayern zal worden.

Of kan Schalke 04 zijn droom eindelijk eens waar maken? Zorgen ze voor de verrassing? Nochtans is al dikwijls gebleken dat je geen ploeg kan kopen om kampioen te spelen.

Verder is er nog Stuttgart, dat ongetwijfeld verzwakt aan de competitie begint en dan ook het grote vraagteken is. Of Hertha Berlijn, dat ook al jaren succes nastreeft, maar telkens struikelt op de belangrijke momenten.

Voor de verdere Europese plaatsen komt zeker het Hamburg SV van onze landgenoten Mpenza en Van Buyten in aanmerking, evenals Leverkusen.

En wat met Borussia Dortmund, dat wel eens voor een heel moeilijk jaar zou kunnen staan en al blij zal mogen zijn met een plaats in de middenmoot.

Voor de degradatie komen dit jaar verschillende ploegen in aanmerking: Kaiserslautern, Duisburg, Frankfurt en Bielefeld.

En zoals steeds zal er ook dit seizoen wel weer een verrassing uit de hoek komen, misschien wel Mainz of Gladbach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties