Tampere geraakt niet voorbij SS Lazio

Truyens Himke

SS Lazio is een maat of drie te groot voor het Finse Tampere United, dat niet verder is geraakt dan een 1-1 gelijkspel op eigen bodem. In de heenwedstrijd gingen de Finnen met 3-0 onderuit.

In een volgepakt Ratinan-stadion geraakte Tampere United niet voorbij  Lazio Roma en konden ze de 3-0 nederlaag van in Rome niet goed maken. Bijgevolg is het avontuur van de Finnen in de Intertoto Cup afgelopen.

De wedstrijd is te beschrijven in twee minuten: Het nummer 14 van Tampere, Jarkko Wiss, schoot zijn ploeg in de 89ste minuut op voorsprong. Eén minuut later zette Muzzi aan de overzijde orde op zaken, 1-1 en einde van de wedstrijd.

Wat er aan vooraf ging: Lazio was de betere ploeg van, maar geraakte niet voorbij de goed georganiseerde Finse verdediging. Daarbij komt nog eens dat SS Lazio zeker en vast niet op zijn hoogste niveau speelde omdat de buit al lang binnen was. Lazio gaat verdiend naar de volgende ronde na 4-1 winst tegen TamU.