Champ: titelkandidaten

Yves Dekoning
| 0 reacties
Champ: titelkandidaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Stoke City zijn vooral degradanten Crystal Palace en Norwich enorm sterk. Toch zullen de drie topfavorieten op de toppen van hun tenen moeten lopen want een resem teams staat klaar om te profiteren van mindere periodes.


Meest ambitieus is topfavoriet Stoke City
The Potters haalden met Johan Boskamp een ervaren manager in huis. De joviale Nederlander haalde meteen Carl Hoefkens in huis en leende Ngalula Mbuyi Gabriel en Martin Kolar van Anderlecht. Met winger Luke Chadwick (West Ham) werd nog een ander groot talent geleend. Hij speelde ooit voor Antwerp en Manchester United, maar moet op 24-jarige leeftijd eindelijk eens gaan bevestigen.  

Voor Crystal Palace zit een snelle terugkeer naar het hoogste niveau er wel in. Na één seizoen Premier League moet Iain Dowie het terug in The Championship proberen. Hij slaagde er in om goalgetter Andy Johnson te houden en kocht van Manchester City Jon Macken. Johnson scoorde vorig seizoen 21 doelpuntenvoor The Eagles en ook Macken vond regelmatig zijn weg naar de netten.  

 

Derde titelkandidaat is Norwich. De Canaries promoveerden en degradeerden samen met The Eagles en zijn ook nu weer concurrenten van elkaar. Nigel Worthington moest enkele sterke pionnen laten gaan, maar haalde evenwaardige vervangers binnen. Jurgen Colin (PSV) is de grootste naam. Met Darren Huckerby en Dean Ashton beschikt Norwich over een heel sterke voorhoede.











Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties