Germ.Beerschot: voor het eerst Europa in

Rita De Meyer
| 0 reacties
Germ.Beerschot: voor het eerst Europa in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen
 
De competitie verliep niet zo goed voor Germinal Beerschot. De Ratten zakten weg naar de degradatiezone en moesten plots vechten voor het behoud. Uiteindelijk kwam GB er zonder kleerscheuren vanaf. De mindere resultaten waren echter snel vergeten want voor het eerst sinds het bestaan van de fusieclub mag Germinal Beerschot Europa in, na een zinderende partij in Het Koning Boudewijnstadion.
 
2005-2006
 
Eén grote opdracht had het bestuur van GB en dat was zich wapenen voor Europa. Toch zag het twee van zijn sterkhouders vertrekken. Eerst zei balvirtuoos Cruz Germinal Beerschot vaarwel en later vertrok ook kapitein Hoefkens. Vooraan wacht coach Brys nog steeds op versterking. De beloftevolle Ozturk mag dan wel overgekomen zijn, toch is er nog te weinig slagkracht voorin. Toch konden de Mannen van het Kiel overtuigen in de voorbereiding. Al kwamen ze tegen Haifa, Le Havre en Vitesse niet verder dan een gelijkspel. In de verdediging lijkt Jonas De Roeck op het eerste zicht een prima aanwinst.
 
Transfers
 
In: Julien (Sable, Kam), Ozturk (Bayer Leverkusen, Dui), Chimedza (Caps Utd, Zim), De Roeck (Lierse) en Kubliskis (Brussels)
 
Uit: Thompson (Gent), Vos (Rac. Mechelen), Dembele (Willem II, Ned), Cruz (Lierse)
 
Prognose
 
Echte versterkingen kwamen er niet. Toch mikt de ploeg op een plaatsje in de linkerkolom en wil het Europees een klepper treffen. Maar dan moet men, volgens ons, gehoor geven aan het geschreeuw van Brys om een spits.
 
Onze prognose: Tussen plaats 8 en 12
 
 
Auteur:Kevin Van Cutsem
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties