Uitstraling Roda gaat eraan

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Uitstraling Roda gaat eraan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van het Nederlandse Roda JC zijn razend over de nieuwe shirtsponsor. Bespottelijk vinden ze het. Slecht voor de uitstraling en het imago van hun Roda JC. Op het nieuwe shirt van de Kerkraadse voetbalclub prijkt onder de sponsornaam Beaphar de toevoeging "voor huisdieren". En juist dat vinden de supportersverenigingen te ver gaan.

Onder aanvoering van de West Side Ultra's zijn de Roda-aanhangers daarom een protestactie begonnen om, zoals ze op hun website schrijven: "het ongenoegen over deze belachelijke toevoeging op het eervolle Roda-shirt te uiten". Zij zijn van mening dat de sponsornaam alleen al genoeg bekendheid oplevert en bijgevolg is het onderschrift, dat ongetwijfeld tot veel hoon en spot zal leiden, niet nodig.

Commercieel directeur Marcel Michiels laat weten dat overleg met Beaphar heeft opgeleverd dat de toevoeging 
"'voor huisdieren" voor de firma een absolute must is. Het bedrijf levert namelijk genees- en verzorgingsmiddelen voor kleine huisdieren wil op die manier kopers direct duidelijk maken waarin ze gespecialiseerd zijn. 

Michiels probeert de gemoederen te sussen door te benadrukken dat de supporters het eervolle op een elftalshirt niet moeten zoeken in de reclametekst, maar in het clublogo en de Limburgse vlag die ook op het tricot gedrukt staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties