PSG en Bordeaux blijven winnen

Jimmy Wouters

Na twee speeldagen lijkt er al tekening in de Franse titelstrijd te komen. Zo staan Paris Saint Germain en Bordeaux nog altijd ongeslagen op kop.

Paris SG boekte een belangrijke overwinning bij Sochaux. Het won de moeilijke verplaatsing met het kleinste verschil. Nochtans was Sochaux veruit de beste ploeg. Toch kwam het vlak na rust op achterstand door een doelpunt van Edouard Cissé. Vorvolgens bleef Sochaux de wedstrijd domineren, maar het verzuimde om gelijk te maken.

Bordeaux versloeg voor eigen publiek Nancy ook met het kleinste verschil namelijk 1-0. Het was de Marokkaanse international Chamakh die zijn ploeg al in de vijfde minuut op voorsprong bracht. Ondanks dat vroege tegendoelpunt, speelde Nancy een erg verdienstelijke partij. De verdiende gelijkmaker bleef uit onder meer dankzij enkele knappe reddingen van Bordeaux-doelman Rame.

FC Sochaux 0-1 Paris Saint Germain
0-1 E. Cisse ('52)

Girondins Bordeaux 1-0 Nancy
1-0 M. Chamakh ('5)