Ook KVSK United naar volgende ronde

Sam Niville

500 toeschouwers waren zaterdagavond getuige van de 3-1 overwinning van tweedeklasser KVSK United tegen Kontich, een ploeg uit vierde klasse B. United won oververdiend maar het duurde opnieuw lang vooraleer de Limburgers uit de startblokken schoten. Daarenboven kwam United na een halfuur spelen op achterstand!

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op. Beide ploegen tastten de tegenstander wat af zonder daarbij echte kansen te creëren. De eerste doelpoging was van Saïd Karami. De 22-jarige spits van Kontich plaatste een bal net naast doel. Ondanks het feit dat de Antwerpenaren altijd op dezelfde manier hun aanvallen op gang brachten, bleven de Limburgers het er moeilijk mee hebben. Na een goed halfuur voetballen was Kontich daar opnieuw na een individuele fout van Vincent Euvrard. Deze fout leed tot de 0-1 voor Kontich. De man aan het kanon was opnieuw Saïd Karami. United besefte nu dat het écht moest beginnen voetballen. Slechts 5 minuten werd een individuele actie van Filip Haagdoren door zichzelf knap afgerond. 1-1 is ook de ruststand.

In de tweede helft besloot KVSK zich niet meer te laten doen. Dit resulteerde in kansen voor de thuisploeg. Ei zo na scoorde Delande zijn eerste van de avond maar zijn schot miste net dat beetje perfectie. 4 minuten voor het uur was het wel opnieuw raak. Christophe Delande kopte een hoekschop van United staalhard binnen, de voorsprong is een feit. 10 minuten voor tijd was het dan over en uit voor Kontich. Een vrije trap van Filip Haagdoren werd in eerste instantie nog weggebokst door de keeper maar Delande stond opnieuw goed en knalde hard tegen de netten. 3-1 was meteen ook de verdiende eindstand.