Barbarez 2 Europese wedstrijden geschorst

Niels Heselmans
| 0 reacties
Barbarez 2 Europese wedstrijden geschorst
Foto: © SC

Hamburg SV-aanvaller Sergej Barbarez is door de Uefa voor 2 Europese duels geschorst. De spits liep tegen 2 gele kaarten aan in de heenwedstrijd van de Intertoto-finale tegen Valencia. Barbarez mist nu al zeker de terugwedstrijd voor de Intertoto-cup.
 
9 augustus 2005: de eerste finale van de Intertoto-beker wordt afgewerkt in de AOL Arena te Hamburg. Het team van de Belgen Emile Mpenza en Van Buyten staat kort voor tijd 1-0 voor als Valencia-speler Fabio Aurelio een ongelukkige tackle inzet op Hamburg-aanvaller Sergej Barbarez. Aurelio’s voet belandt in het gezicht van de Bosnische international die de controle over zichzelf verliest. Scheidsrechter Stuart Dougal grijpt gepast in en toont Barbarez zijn tweede gele kaart van de partij. In het verslag dat Dougal na de wedstrijd optekent, vermeldt de ref dat hij zich aangevallen voelde door de 33-jarige Barbarez. Deze moest door 2 ploegmaats gekalmeerd worden toen hij de Schotse arbiter te lijf wilde gaan.
 
Nu heeft de tuchtcommissie van de UEFA besloten heethoofd Barbarez twee wedstrijden aan de kant te zetten. De speler mist daardoor al zeker de terugwedstrijd van de Intertoto-finale. Ook indien Hamburg de eerste ronde van de Uefa-cup haalt, moet Barbarez vanop de tribune toekijken. Hamburg besliste al niet in beroep te gaan tegen de schorsing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties