Dortmund kan weer niet winnen

Niels Heselmans

Borussia Dortmund kwam op de 3de speeldag in de Duitse Bundesliga niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van MSV Duisburg. Arminia Bielefeld rekende af met rode lantaarn Mainz 05.

MSV Duisburg-Borussia Dortmund (1-1)

Alweer geen drie punten voor Borussia Dortmund, waar de temperatuur stilaan onder nul dreigt te geraken. Trainer Bert Van Marwijck zag met lede ogen aan hoe zijn elftal de kansen opstapelde. Voorbij MSV-doelman Georg Koch geraken was voor Koller en co een veel moeilijkere opgave. De Zebra's uit Duisburg daarentegen konden zelfs niet aan kansen denken. Naar de keel gegrepen door de Borussen kwam Duisburg niet verder dan verdedigen. In de tweede helft mocht Lars Ricken dan eindelijk het eerste doelpunt van de partij binnenprikken. Na voorbereiden van Tomas Rosicky kon Ricken vanop de zestien de bal onhoudbaar binnenschieten. Het mocht echter niet zijn voor Dortmund: tien minuten voor affluiten drukte Markus Kurth een voorzet van Peter Van Houdt af (1-1). Van Marwijck bevindt zich nu echt wel in nauwe schoentjes. Vuurwerk wordt volgende week verwacht aan de oevers van de Ruhr tegen FC Köln.

Arminia Bielefeld-Mainz 05 (2-0)

Het gevecht om de rode lantaarn werd gewonnen door Arminia Bielefeld. Mainz begon nochtans het beste aan de partij en via Michael Thurk had het een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Thurk kwam niet tot scoren en dat deed Nebosja Krupnikovic aan de overkant wel. Via twee strafschoppen won Arminia Bielefeld uiteindelijk makkelijk de clash in de onderste regionen. Arminia kruipt net als Eintracht Frankfurt uit het dal, Mainz blijft geslagen achter.