Speeldag 2

Niko Van Eeckhout
| 0 reacties
Speeldag 2
Foto: © SC

Dit weekend mogen de ploegen uit Derde Klasse A voor de tweede keer de wei in. Twee wedstrijden worden op zaterdagavond afgewerkt, de overige 6 wedstrijden staan geprogrammeerd voor zondagmiddag.

ZATERDAGWEDSTRIJDEN
1) KSK Maldegem - Torhout 1992 KM  (aftrap om 19.30)
 
KSK Maldegem behaalde tijdens de openingsspeeldag een verdiend gelijkspel op het veld van KVC Willebroek-Meerhof. De jongens van Alex Querter zorgden voor een spektakelpartij en mochten nadien tevreden zijn met het geleverde spel. De geteisterde aanval van de Meetjeslanders herstelt zich, maar deze wedstrijd komt waarschijnlijk nog net te vroeg. Torhout 1992 KM moest het tijdens de openingsspeeldag ook stellen met een gelijkspel. De kern die speelde tegen WS Woluwe blijft behouden.
Vorig seizoen stond deze partij genoteerd als seizoensafsluiter. Het werd toen 0-7 in het voordeel van Torhout. Een resultaat dat bij de Meetjeslander lang als een doorn in het oog meegedragen werd, de motivatie is dan ook des te groter om deze scheve schaats van vorig seizoen te revancheren.
Een uitgebreidere voorbeschouwing van deze partij kan je lezen op de .

2) WS Woluwe - FCN Sint-Niklaas  (aftrap om 20.00)
WS Woluwe
bewees op speeldag 1 alvast dat ze klaar zijn om te strijden voor een prijs in Derde Klasse A. Het kwam op het veld van Torhout wel niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar vooral het wedstrijdniveau lag zeer hoog en geeft dus vertrouwen aan onze Waalse vrienden. Met FCN Sint-Niklaas treft het alweer een topper die welliswaar vorige week zorgde voor DE verrassing van de speeldag door thuis te verliezen van degradatiekandidaat Racing Waregem. 
De bezoekende ploeg is dus alvast de supporters een grootse prestatie verschuldigd en dat zullen ze ook nodig hebben, willen ze punten pakken op het veld van het sterke White Star Woluwe.

ZONDAGWEDSTRIJDEN
1) Racing Waregem - KSV Bornem  (aftrap om 15.00)
Racing Waregem
pakte verrassend genoeg reeds bij de seizoensopener een driepunter mee vanuit Sint-Niklaas. Het speelde er een sterke wedstrijd en kon er na een vroege achterstand gevat terugslaan. Waregem is een echte karakterploeg en ook hun tegenstander is van datzelfde soort. KSV Bornem deelde de punten met Rupel Boom en mocht daar gezien het spelbeeld niet echt tevreden mee zijn. Het kon meerdere mooie kansen afdwingen, maar faalde steeds in de afwerking. 5 minuten voor tijd kreeg het dan logischerwijze het deksel op de neus via een strafschop van Rupel Boom.
Een bikkelpartij waar de afwerking van heel groot belang zal zijn. Vooraf voorspelt als de 6-puntenwedstrijd met het oog op de degradatie, maar daar is het nu natuurlijk veel te vroeg voor.
Voor een meer uitgebreide voorbeschouwing,  klik hier.

2) Rupel Boom - Racing Mechelen  (aftrap om 15.00)
Rupel Boom
mocht zoals eerder vermeld niet klagen met hun behaalde punt op de Breeven. De goalie van Rupel Boom zal alvast hopen op een iets minder moeilijke dag, maar daarvoor zal het tegen Racing Mechelen toch serieus moeten beter doen dan vorige week. De Groen-witten hebben zelf ook iets recht te zetten. Hoewel ze via Henk Vos al snel op voorsprong kwamen en deze via Van Vlasselaer zelfs verdubbelde kon het de 3 punten niet thuishouden. Eendracht Aalst maakte in het laatste kwartier nog 2 doelpunten en ging zo met een punt lopen.
Dat leverde uiteraard een kater op en deze zullen ze maar al te graag willen doorspoelen op het veld van Rupel Boom.

3) VC Eendracht Aalst - KV Turnhout  (aftrap om 15.00)
Dit weekend wordt de absolute topper van de speeldag gespeeld in het Pierre Cornelis Stadion. VC Eendracht Aalst bewees vorige week dat het klaar is voor de competitie ondanks hun povere voorbereiding. Nu ook voorzitter Garré is vrijgesproken in de zaak rond lobbywerk bij de licentiecommisie kan zijn ploeg zich vollop storten op het sportieve. 
Door de komst van KV Turnhout zal dit alvast geen overbodige luxe zijn. De 'Binken' droogden vorige week de mat aan met een degelijk Diegem Sport. Hoewel de uitslag overdreven was, stond het toch maar mooi op de bordjes.
De laatste confrontatie is reeds geleden van het seizoen 1992-1993, toen trok KV Turnhout aan het langste eind.

4) Diegem Sport - RFC Cappellen  (aftrap om 15.00)
Diegem Sport
kon vorige week niet scoren. Het kreeg echter kansen genoeg, maar er schortte duidelijk het een en ander aan de afwerking. Dat ook de verdediging niet echt op zijn poten stond was wel duidelijk na de 5 tegendoelpunten. Toch is er niet echt een reden tot paniek. Diegem kan terugvallen op een degelijke voorbereiding maar heeft het ongeluk om in de twee openingswedstrijden meteen de twee grootste titeloutsiders te treffen.
RFC Cappellen zal zich vooral niet mogen verkijken op de resultaten van vorige week. Zelf boekten ze een vlotte winst tegen een onmondig Standaard Wetteren. Als RCFC geconcentreerd de wedstrijd aanvat zou het niet al te veel moeite mogen hebben met de nieuwe reeksgenoot.

5) Standaard Wetteren - FCV Dender EH  (aftrap om 15.00)
Standaard Wetteren
ziet alvast sterretjes tijdens dit seizoensbegin. De voorzitter opperde alvast de ambitie van top-3, maar daar was vorige week heel weinig van te zien. Verrassend genoeg bleven toen Koen Schockaert en Wijckaert op de bank, toch wel 2 sterkhouders voor de Oost-Vlamingen. Hopelijk kunnen ze nu wel ingezet worden want met de komst van FCV Dender EH stel je toch maar best je beste 11 spelers op. De titelfavoriet leerde vorige week alvast de zware last te dragen. Tegen een ultra-verdedigend Harelbeke bleef het bibberen tot het bittere eind.
Dat weinig ploegen met voetballende intenties aan hun wedstrijden zullen beginnen tegen de titelfavoriet konden ze vorige week dus reeds ondervinden. Of Wetteren meer lef toont valt zeer te betwijfelen.

6) SW Harelbeke - KVC Willebroek-Meerhof  (aftrap om 15.00)
SW Harelbeke
gooide vorig weekend alle deuren dicht in de verdediging. Spijtiggenoeg voor de West-Vlamingen werd er toch nog een kiertje gevonden en moesten ze met lege handen terug naar huis. Zowel Sani, Diop als Addo speelden de ganse wedstrijd en vinden langzaamaan hun weg bij SWH. Misschien net op tijd om reeds tegen Willebroek-Meerhof uit te pakken. De ploeg die zich vorige week kon verzekeren van een punt thuis tegen Maldegem, bleken daar achteraf niet ontevreden over te zijn. Op het veld van Harelbeke wacht alvast een lastige opdracht: op het grote veld van het Forestierstadion zal er ruimte genoeg zijn, nu nog zaak van deze goed te gebruiken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties