Juventus haalt zwaar uit

Maarten Vandenabeele

Juventus heeft duidelijk de goede vorm te pakken. Bij nieuwkomer Empoli lieten de Bianconeri geen spaander heel van de thuisploeg: 0-4 werd het. Udinese won in Rome tegen AS Roma en lijkt al het goede van vorig seizoen te gaan bevestigen.

Na een kwartier was de wedstrijd in Empoli al gespeeld. Juve maakte het werk af via Trezeguet (foto), Vieira en Camoranesi: 0-3. Vanaf dan kon het tempo naar beneden met het oog op de komende drukke weken. Vooral Vieira en Ibrahimovic speelden een briljante wedstrijd. Op het uur scoorde Trezeguet zijn tweede van de middag en zo werd de eindstand 0-4.

Udinese ging met het kleinste verschil zegevieren in Rome. Coach Spaletti van Roma ging zo ten onder tegen de ploeg die hij na vorig seizoen overliet aan Cosmi. Na een halfuur schoot Muntari richting doel en een deviatie van De Rossi liet doelman Curci kansloos: 0-1. In de tweede helft legitimeerde Udinese de overwinning, want het was de betere ploeg. Zo blijven de twee Bianconeri (Udinese en Juventus) met het maximum na 2 speeldagen.

De wedstrijd met de meeste doelpunten werd in Genua gespeeld. Het plaatselijke Sampdoria klopte Reggina met 3-2. Nadat de bezoekers al tweemaal de paal hadden geraakt, maakte Bonazzoli (foto) aan de overkant een schitterend doelpunt: in de vlucht schoot hij de bal tegen de touwen en het stond 1-0. 10 minuten daarna stelde Cozza gelijk (1-1) en die stand bleef bewaard tot aan de rust. Met een prachtige vrije trap bracht Volpi na een klein uur de thuisploeg weer aan de leiding maar Reggina probeerde onmiddellijk te reageren. Tedesco was iets te enthousiast en mocht na een vuile overtreding vervroegd douchen. Gasbarroni's doelpunt op 5 minuten van het einde deed de boeken toe voor de bezoekers, al lukte Missiroli nog de aansluitingstreffer, maar toen was de wedstrijd al in de absolute slotfase en er bleef geen tijd over voor meer: 3-2.

Chievo klopte verdiend Parma met 1-0. Een doelpunt van Mandelli in de 11e minuut was voldoende, want de Parmezanen konden nooit gevaarlijk zijn.

Messina-Fiorentina eindigde op 2-2. De bezoekers waren in de eerste helft heer en meester. Dat uitte zich in een niet eens overdreven 0-2 ruststand via nationale held Toni en de Bulgaar Bojinov. Een overwinning leverde dat niet op, want de thuisaanhang kon nog vieren door de doelpunten van Di Napoli en Zoro Kpolo.

Lucarelli was eens te meer de grote man voor Livorno. Dankzij zijn doelpunt in de allerlaatse minuut blijft de kleine provincieclub mee aan kop. Een blunder van doelman Handanovic ,waarvan Lucarelli profiteerde, liet Treviso met legen handen achter: 0-1.

In Lecce-Ascoli bleef het 0-0. Ondanks de rode kaart voor Tosto na een halfuur hielden de bezoekers toch makkelijk stand en kwamen nog het dichtst bij een doelpunt.

Vanavond sluit Cagliari-Lazio de tweede speeldag af. Bij winst komen de Biancocelesti uit Rome mee aan de kop. De thuisploeg gaat op zoek naar de eerste punten van het seizoen.