Lyon wint topper overtuigend

Jimmy Wouters

Lyon - Monaco: 2-1

Er lijkt geen maat te staan op Olympique Lyon. De ploeg van Gérard Houllier won de topper van Monaco en ziet enkel nog PSG in de buurt staan. Wel kunnen Bordeaux en Lens zich zondag nog naast de Parijzenaren scharen.

Het was uiteindelijk een vrij eenvoudige overwinning voor Lyon. Bij l’OL maakten Tiago en Fred hun debuut, waarvan vooral de laatste indruk maakte. De Braziliaan was meteen beslissend door beide doelpunten te scoren. David Gigliotti deed nog wat terug voor de Monegasken maar het was onvoldoende om nog een punt te kunnen pakken.

Metz – Lille 0-2

Lille heeft zaterdagavond de overwinning meegenomen uit Metz.  Het werd 0-2. Beide doelpunten vielen na rust en kwamen van de voet van Odemwingie (ex- La Louvière). Zo scoorde hij in de 49e en 59e minuut en dat was voldoende om zijn team aan de overwinning te helpen.