Analyse Twee nieuwe leiders door nederlaag OHL

Niels Hendriks
| 0 reacties
Twee nieuwe leiders door nederlaag OHL
Foto: © SC

Analyse tweede klasse - speeldag n°3

Op zondagnamiddag werden er nog maar twee wedstrijden afgewerkt. Door de nederlaag van OH Leuven blijven Bergen en Eupen aan de leiding. Geel blijft door een nieuwe verlieswedstrijd verrassend laatste.

Oud-Heverlee Leuven behaalde een 6 op 6 in de eerste twee competitiewedstrijden. De Brabanders konden mits een nieuwe zege tegen Virton alleen aan de leiding komen door het verlies van co-leider Dessel op zaterdag. Toch draaide het in Leuven even anders uit, Virton won met 0-1. Virton kreeg weliswaar maar één enkele kans maar toch bleef OHL met lege handen achter.

Verbroedering Geel heeft zijn start volledig gemist. Na een zware nederlaag in Dessel en een gelijkspel tegen Antwerp ging het weeral onderuit. Kortrijk versloeg Geel namelijk met 2-1. Als je weet dat Geel in de volgende vier wedstrijden KV Mechelen, OHL, KVSK United en KBHZ moet bekampen is een crisis niet veraf. KVK daarentegen klimt door deze overwinning op naar een gedeelde derde plaats.

Titelkandidaat Bergen versloeg Achter de Kazerne KV Mechelen met 1-2. Bergen komt zo zeven punten en staat voorlopig mee aan de leiding. Malinwa blijft op zoek naar hun eerste zege en behaalde amper één punt uit de eerste drie wedstrijden. Antwerp daarentegen slaagde er wel in om hun eerste drie punten te pakken. De Great Old won op eigen veld met 3-1 van KV Oostende. Voor de kustploeg is dit de tweede nederlaag op rij.

Aan de Gestelsedijk in Lommel stond de enige Limburgse derby van tweede nationale op het menu. De fusieclubs KVSK United en KBHZ speelden 2-2 gelijk. Voor KBHZ is dit pas het tweede punt in drie wedstrijden, al verdiende het net zoals vorige week tegen Waasland misschien meer op basis van hun tweede helft. KVSK United behaalde dan wel een mooie 5 op 9, maar het komt thuis voor de tweede maal op rij niet verder dan een gelijkspel.

Co-leider Dessel Sport kreeg met SK Deinze de laatste in het klassement over de vloer. Toch waren het de bezoekers uit Deinze die met 2-4 gingen winnen in de Kempen. RS Waasland was met ambitie aan het seizoen begonnen maar het slaagde er tot dusver nog niet in om te winnen. Op deze derde speeldag won het dan toch met 3-1 van Union SG. De Brusselaars zakken door deze nederlaag naar de laatste plaats.

Eupen is uitstekend aan het seizoen begonnen en ook vandaag wist het te winnen. Het klopte VW Hamme met 1-0. Tubize is er op eigen veld in geslaagd om hun eerste overwinning van het seizoen te pakken. Het won met 2-0 van SK Ronse. De ploeg van Enzo Scifo komt zo weg van de laatste plaats.

Uitslagen
KV Mechelen - Bergen 1-2 <verslag>
Antwerp - KV Oostende 3-1 <verslag>
KVSK United - KBHZ 2-2 <verslag>
Eupen - VW Hamme 1-0 
Dessel Sport - SK Deinze 2-4 <verslag>
Waasland - Union 3-1 
Tubize - Ronse 2-0 

OH Leuven - Virton 0-1 <verslag>                        
Kortrijk - Geel 2-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties