Chelsea blijft soeverein leider

Anthony Van der Planken

Chelsea heeft ook zijn zesde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. The Blues klopten eerste achtervolger Charlton met 0-2. Beide doelpunten, gescoord door Hernan Crespo en Arjen Robben, vielen pas na de rust.

Ook West Ham deed een goede zaak. De ploeg uit Londen kende een uitstekende competitiestart en won nu ook op het veld van stadsrivaal Fulham. Het werd 1-2 dankzij een doelpunt van
Harewood en een owngoal van Warner. Luis Boa Morte scoorde nog tegen, maar verder kwam West Ham niet.

Portsmouth geraakte thuis niet verder dan 1-1 tegen Birmingham. Pompey kwam al vroeg op voorsprong via
Lua-Lua, maar Jarosik scoorde al even snel tegen. De bezoekers moesten de hele tweede helft met tien spelen na een rode kaart van Butt, maar Portsmouth kon dat niet uitbuiten.

Ook Sunderland en en West Bromwich speelden 1-1 gelijk.
Gera kon pas in blessuretijd de openingstreffer van Breen ongedaan maken.