Dortmund hekelt midweek-matchen

Ronny anthonis
| 0 reacties
Dortmund hekelt midweek-matchen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund speelt liever niet op dinsdag of woensdag. Niet dat het dan minder loopt, ze wonnen dinsdag nog met 2-0 van Bielefeld, maar de toeschouwers blijven weg. U mag vorige zin best met een korrel zout nemen, er zaten namelijk 62 100 toeschouwers op de tribunes van het Westfalenstadion. Op zich niks mis mee maar ruim 62 000 mensen vinden ze in Dortmund jawel ... te weinig!

Het Westfalenstadion kan 83000 bezoekers ontvangen en zit tweewekelijks bijna helemaal vol. Daarom is 62100 de laagste opkomst sinds februari 2002, dat is dus meer dan 3,5 jaar geleden. Zelfs tijdens de zwarte periode die Dortmund vorig seizoen meemaakte kwam er veel meer volk kijken. Vorig jaar rond januari werd Dortmund nog omschreven als een zinkend schip. Financiële problemen en een dreigende degradatie konden de fans niet thuishouden, zelfs toen raakte het stadion enkele keren volledig uitverkocht.

De verklaring zoekt Dortmund bij het fenomeen van de midweek-wedstrijden. "Dit is inderdaad niet goed voor ons", legt wees voorzitter Reinhard Rauball uit. "Men moet weten dat onze supporters ook van ver buiten Dortmund komen. Daarnaast bevolken ook arbeiders en schoolgaande jeugd onze tribunes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties