Nantes onverdiend onderuit

Nantes moest gefrustreerd het veld verlaten nadat het met het kleinste verschil verloren had van de Franse kampioen.  Hoewel Nantes voldoende kansen creëerde, waren het de bezoekers die in de laatste 10 minuten konden feesten.  Een onverdiende overwinning, waar ze in Lyon niet van wakker zullen liggen.  De drie punten zijn binnen en zo blijft Lyon nog steeds ongeslagen aan de leiding.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten of de 33.000 toeschouwers zagen de bal al op de stip belanden.  Het was Diallo (Nantes) die onderuit werd gehaald door doelman Coupet (Lyon).  Savinaud kon vanop elf meter de score openen, maar zijn schot werd gered door Coupet. De stand bleef 0-0.  Na het openingskwartier was het Lyon dat meer druk ging zetten.  De kansen bleven echter uit voor de bezoekers en het was Nantes dat het gevaarlijkst kon zijn via Diallo, maar ook zijn afwerking liet te wensen over.

Het fluitsignaal was het einde van een eerste helft met een brilscore.  De thuisploeg had vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen, maar de penalty werd niet benut.  De bezoekers gingen rusten zonder dat er één kans kon genoteerd worden.

De tweede helft bracht in eerste instantie weinig verandering.  Het was vooral Coupet die Nantes van een goal wist te houden.  De doelman van Lyon speelde een sterke wedstrijd.  Tien minuten voor tijd konden de bezoekers dan toch aanspraak maken op de drie punten.  Het was Fred die de 0-1 wist binnen te koppen, nadat het schot van Malouda werd weggewerkt.  In de laatste minuut moest Diatta (Lyon) vroegtijdig naar de kleedkamer, na zijn tweede gele kaart.  De leider van de competitie kon de wedstrijd gewoon uitspelen en blijft na 9 speeldagen nog steeds ongeslagen.