Ook Anderlecht en Standard laten punten liggen

Anthony Van der Planken

Anderlecht liet zondagavond voor de derde keer op rij buitenshuis punten liggen. Op het veld van Lierse geraakte de recordkampioen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Een juiste uitslag na een vrij evenwichtige wedstrijd.

Standard liet eerder op de dag punten liggen op het veld van Germinal Beerschot. De Ratten hielden de competitieleider op een 2-2 gelijkspel.

Standard moest het wel ruim een helft met tien man doen. Oguchi Onyewu kreeg in de eerste helft een terechte rode kaart voor natrappen. De Rouches lieten zich echter niet doen en kwamen zelfs op voorsprong via Sergio Conceicao. Nog voor rust wist de thuisploeg die achterstand om te buigen dankzij doelpunten van Kris De Wree en Dickson Agyeman.

Meteen na de koffie maakte Standard alweer gelijk, al kwam daar wel het nodige geluk bij kijken. Cvitanovic werkte de bal nogal ongelukkig in eigen doel. Bij die 2-2 bleef het uiteindelijk, ondanks nog kansen voor beide ploegen. Assou-Ekotto ontsnapte bovendien nog eens tot tweemaal toe aan rood.