Lierse droomt van nieuw voetbalcentrum

Kevin Pieters
| 0 reacties
Lierse droomt van nieuw voetbalcentrum
Foto: © SC

Voetbalclub Lierse droomt van een nieuw voetbalcentrum in Kessel, maar er zal nog wat water naar de zee vloeien voor dat er zal staan. De huidige infrastructuur voor de jeugd en de eerste ploeg in Kessel is dringend aan vernieuwing toe.
 
Lierse-voorzitter Leo Theyskens laat zich in recente interviews erg lovend uit over de relatie met de stad.  â€œRecente realisaties op gebied van infrastructuur en veiligheid stemmen de stad gunstig, er is een open dialoog. De stad is uitnodigend naar de club toe, er wordt meegewerkt en vooral samen aan nieuwe projecten gedacht. Vooral de jeugd staat centraal, er wordt gedacht aan een compleet nieuw polyvalent complex te Kessel. De toekomst van de club ligt bij de jeugd, ook indien we momenteel nog niet de optimale doorstroming hebben, toch heeft de club een maximaal aantal jeugdspelers een contract gegeven, deze politiek zal nog versterkt worden in de toekomst. Er is een duidelijke visie naar de stad, eigen jeugd komt eerst. Begrip wordt hiervoor gevraagd, dit vergt tijd”, zegt Theyskens.

Marleen Vanderpoorten, burgemeester van Lier, laat echter weten dat een nieuw jeugdcentrum bouwen momenteel té veel gevraagd is.  Walter Grootaers, sportschepen van Lier, beseft dat er nood is aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur.  “De voetbalterreinen en de accommodatie in Kessel voor de jeugd, de eerste ploeg en de reserven zijn in zeer slechte staat. De trainingsvelden staan voortdurend onder water. Er kan niet voluit getraind worden. Lierse heeft al kleinere werken laten uitvoeren, zoals de vernieuwing van kleedkamers en douches, maar dat is niet genoeg. Er moet vrij vlug een grote investering gebeuren. Maar daarover hebben we alleszins nog niets beslist”.

Maar bij grootse plannen komen ook grootse bedragen kijken.  Momenteel heeft Lierse niet de financiële middelen om zulks project op te starten.  Enkel als de stad de huidige leningen zou bevriezen, kan Lierse wel over voldoende middelen beschikken om te investeren, hetzij dan in een nieuw voetbalcomplex in Kessel, hetzij naast Lyra aan de Posthoorn.

Ook Roger Smets, jeugdverantwoordelijke, stelt: “Het gebouw in Kessel werd rond de jaren '70 geplaatst, en voldoet niet meer aan de huidige normen. De ploegen bijvoorbeeld, bestonden destijds uit elf man. Nu zijn de kernen veel groter, en de infrastructuur in Kessel is daar niet op voorzien. We hebben alles zo goed als kon opgesmukt, maar er is in feite nood aan een nieuw gebouw met een fatsoenlijke vergaderruimte en vier grote kleedkamers. Het nieuwe gebouw zou kunnen komen op de plaats waar nu de chalet staat met het materiaal van de terreinverzorger."
Leo Theyskens spreekt op de Lierse website zijn supporters toe: “Ik ben positief gestemd over de evolutie, het budget staat stevig op poten, goed onderbouwd en beheersbaar. Commercieel gaan we met rasse schreden vooruit, nieuwe partners dienen zich aan (Interbrew sponsort lounge bar voor 50%). Extra inkomsten gaan we halen bij nieuwe klanten, hier wordt veel aandacht aan besteed.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties