Topvijf voor moeilijke opdrachten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Topvijf voor moeilijke opdrachten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de zesde speeldag in Vierde A blijkt de topvijf voor moeilijke opdrachten te staan. In iets minder mate geldt dat voor leider Oudenaarde, Wevelgem City , WS Lauwe en URS Centre (beide op 5de plaats) wegens het thuisvoordeel. Evergem Center en SV Diksmuide moeten het buitenshuis trachten klaar te spelen.
 
Het duel dat leider SV Oudenaarde speelt tegen Gent-Zeehaven heeft zelfs een bizonder piment. De Oudenaardse doelman Steven Van Steenberge blijft immers na 450 minuten ofte 5 wedstrijden ongeslagen. Hij is trouwens de enige doelman in nationale die nog geen bal uit zijn netten moest rapen. Bij de leiders zijn er eigenlijk geen zwakke schakels. Mahieu ontpopt zich regelmatig tot de draaischijf van dit Oudenaardse geheel dat vertrouwensvol Gent-Zeehaven opwacht.
 
In ieder geval zal de Gentse club gehandicapt aan de aftrap komen. Jacobs is nog niet inzetbaar terwijl Criel voor langere tijd is uitgeschakeld. Zeehaventrainer Eric Ceulemans: ,,Veel waarnemers zijn van oordeel dat het een opdracht is die op een slecht moment valt. Ik ben een andere mening toegedaan. Oudenaarde raast inderdaad als een trein door de competitie. Nul goals tegen, nul nederlagen, nul verloren punten. Het wordt tijd dat enkele van die nullen sneuvelen. Hoe meer, hoe beter. Ze lijken onklopbaar en daar precies schuilt een kans. Met Gent-Zeehaven krijgen ze in elk geval een wilskrachtige en gedreven ploeg te bekampen’’.
 
Dat geldt ook zowat voor Wevelgem City dat E. Aalter ontvangt. En alhoewel de Oost-Vlaamse club onderaan bengelt hebben ze toch meer in huis dan velen denken. Wellicht zal Kenneth Brylle een plannetje klaar hebben om de West-Vlaamse thuisploeg misschien om de tuin te leiden.
 
WS Lauwe behoort ook tot dit kransje ploegen die op eigen veld nauwelijks te kloppen zijn. In het West-Vlaamse duel tegen SV Rumbeke moet White Star alsnog met winst minstens zijn positie kunnen handhaven.
 
Nog veel gemakkelijker krijgt URS Centre het tegen rode lantaarn Gistel. Het zou niemand van de insiders verwonderen mocht de hekkensluiter alweer geen pak doelpunten incasseren. Het is voor de meesten duidelijk dat Gistel, met alle respect, niet bekwaam is om deftig in vierde klasse zijn streng te trekken.
 
SV Diksmuide moet zijn derde stek gaan verdedigen bij Peruwelz en dat wordt geen sinecure.Vooral omdat de Henegouwse thuisploeg vorige week zijn eerste zege behaalde en allicht zal willen bevestigen. Benieuwd hoe Diksmuide dat gaat opvangen.
 
Evergem Center prijkend op een vierde plaats krijgt het evenmin gemakkelijk bij VG Oostende. Winst kan de kustploeg trouwens dichter bij de topvijf loodsen. Evergem heeft slechts twee punten voorsprong op de thuisploeg zodat de Borkelmans-armada weet wat hen te doen staat.
 
Tussen Oostnieuwkerke en Zottegem is het de wedstrijd tussen twee recente verliezers. Dat de West-Vlaamse ploeg vorige week zwaar verloor was een verrassing maar een nog grotere was de thuisnederlaag van Zottegem tegen Lovendegem. Een overwinning zou voor beide een opsteker betekenen, een draw de achterstand op de subtop groter maken.
 
Tenslotte moet SK De Jeugd Lovendegem de kans grijpen om een tweede zege op rij vast te leggen tegen Eine. De bezoekers hebben slechts één punt en blijven onderaan laveren. Een driepunter zou SK De Jeugd bij de goede middenmoot loodsen. Alhoewel, want stilaan zal Eine beseffen dat een overwinning niet al te lang meer mag uitblijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties