Analyse Antwerp wint, Dessel op kop

Steurbaut Kersten
Antwerp wint, Dessel op kop

In tweede klasse heeft Antwerp nog eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Tubeke was het slachtoffer van dienst. De jongens van Scifo zien daardoor de leidersplaats aan hun neus voorbijgaan. Die eerste plaats is nu voor Dessel, dat met 0-3 ging winnen op het veld van Eupen. Bergen en nieuwskomer Oud-Heverlee - Leuven blijven voorin meedraaien na overwinningen tegen Beringen-Heusden-Zolder en Deinze.

Op de Bosuil konden de supporters eindelijk nog eens een feestje bouwen. Tubeke werd met 4-1 cijfers terug naar huis gestuurd. Voor de rust zorgde Di Gregorio voor de openingstreffer. Na de rust zorgden Dong (2) en Lukanovic voor de doelpunten. De onvermijdelijke Buelinckx zorgde vanop de stip voor het tegendoelpunt.

Ook Dessel kende weinig problemen met zijn tegenstander. Ze namen de drie punten mee vanuit Eupen. Persa en Thijs zorgden voor de 0-2 ruststand. Na de pauze zette Persa met zijn tweede van de middag de eindstand op het scorebord. Dankzij deze zege neemt Dessel de leiding met 15 punten. Dessel moet nog wel het gezelschap van KVSK United naast zich dulden. De Limburgers wonnen vrijdag al met 2-1 van Geel.

Bovenin draaien ook degradant Bergen en promovendus OH Leuven mee.  Bergen won tegen BH Zolder met 0-2 dankzij De Souza en Ucar. OH Leuven maakte er tegen Deinze een doelpuntenkermis van. Remy en Francis zorgden beiden voor twee doelpunten. Al Abbadi zorgde voor de 5-0.

Union en Virton hielden elkaar in evenwicht, het werd 2-2. Dezelfde uitslag stond er op het scorebord na KV Mechelen - Ronse.   Waasland won met 1-0 van Oostende. Kortrijk - Hamme tot slot eindigde op 1-3.