OH Leuven - K. Vlimmeren Sp. 0 - 2

Guillaume Belaey
| 0 reacties
OH Leuven - K. Vlimmeren Sp. 0 - 2
Foto: © SC

In het toch prachtige complex te Oud-Heverlee, trad Vlimmeren volledig in het zwart aan tegen de vroegere Zwarte Duivels….
 
De thuisploeg kwam al vlug een waarschuwing uitdelen, de voorzet van rechts kon onschadelijk gemaakt worden. Vlimmeren bleef niet bij de pakken zitten, een voorzet van Kim Van Boxel, eveneens vanop rechts, werd door Ellen Van Donder ter hoogte tweede paal mooi ingekopt (3’: 0-1). De thuisploeg nog niet aangeslagen poogde langszij te komen. Bezoekende doelvrouw Romy Van Troy verhinderde dit echter. Eerst haalde ze een vrijschop mooi van onder de lat, daarna was ze zeer attent op een bal door het centrum.
 
Vlimmeren deed echter goed mee, tweemaal binnen de vijf minuten kon Stephanie Cooymans alleen op thuisdoelvrouw Vandenhouwe afstevenen, eerst besloot ze net naast, de tweede keer besloot ze, licht genhinderd, op de doelvrouw. De wedstrijd was aangenaam, de thuisploeg met meer balbezit, de bezoekers opnieuw met een zeer goede organisatie. Fanny Kimpe kwam maar net te kort om opnieuw een bal door het centrum voldoende te kunnen beroeren om echt gevaarlijk te zijn. In de 35’ werd het 0-2, een verre uittrap van Van Troy werd door de thuisverdediging niet te best ingeschat, opnieuw kon Stephanie Cooymans aan de haal gaan, nu liet ze met een lob Vandenhouwe geen kans. Ruststand: 0-2.
 
Vlimmeren wist dat de buit nog niet binnen was. OHL had in zijn laatste wedstrijd nog een achterstand omgezet in een ruime overwinning. De opdracht lag dan ook duidelijk in het verdedigen van de voorsprong.
 
 Gedurende 20 minuten eiste de thuisploeg dan ook het spel op. Vlimmeren plooide terug maar brak niet. De sterke bezoekende defensie bleef overeind met een prima sluitstuk als Van Troy als het nodig was. Met mondjesmaat begon Vlimmeren terug te prikken. Herhaalde malen werd in de buitenspelval gelopen. Anderzijds begon de thuisploeg zijn heil te zoeken in afstandsschoten. Deze waren echter op één na ongevaarlijk. Een afvallende bal werd mooi in één tijd overgenomen, de bal viel echter te laat tussen om tussen de doelpalen te eindigen.
 
Een scherpe voorzet vanop links zorgde nog voor het nodige gevaar, maar niemand kon bij de bal. Aan de overkant was het nog warmer, tot driemaal toe kwam men oog in oog met de OHL-doelvrouw. Zeker de aflegger van Cooymans die de ingevallen youngster Sanne Roovers alleen voor doel bracht was het vernoemen waard. Sanne besloot, in haar maidenmatch, echter te onbesuisd naast. De thuisploeg toonde nog wel veel goede wil, maar kon geen echte doelkansen meer verzilveren. Eindstand: 0-2.
 
De thuisploeg was op het technische vlak de betere ploeg, Vlimmeren daarentegen was echter steviger georganiseerd en zorgde ook voor de betere kansen. Mede waarom die zege verdiend mag worden genoemd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties