"Enkel voorzitter als er play-offs komen"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Enkel voorzitter als er play-offs komen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straks moet de Belgische voetbalbond een nieuwe voorzitter kiezen. Michel Preud'homme en Roger Vanden Stock zijn de te kloppen kandidaten. Die laatste, tot op de dag van vandaag nog steeds actief als voorzitter van Anderlecht, deed zijn verhaal aan Het Nieuwsblad.

“Of ik voorzitter word? Dat
hangt ervan af in hoeverre mijn ideeën van de strategische commissie worden aanvaard”, aldus Vanden Stock. “Ik ben in die commissie al enige tijd bezig met herstructureringsplannen. Die moeten niet in één jaar worden verwezenlijkt. Maar ik wil wel dat ze worden goedgekeurd zodat we aan de hervorming van de bond kunnen beginnen.”

“Onze competitie gaat qua niveau achteruit. Met de rest van Europa wordt de kloof groter. Ooit stonden we op de derde plaats in de Uefa-ranking. Ik weet dat die tijd nooit terugkomt, maar ik vrees dat we volgend jaar van de negende naar de dertiende plaats tuimelen. Daarom moeten we onze competitie versterken. Dat kan alleen door een concentratie van de sterke clubs. Dat kan niet met achttien clubs in eerste. Ik wil een competitie met veertien clubs én play-offs.”

Toch is er voor Vanden Stock ook de andere kant van de medaille. De preses zal bij een eventueel bondsvoorzitterschap wellicht zijn job als voorzitter van Anderlecht moeten opgeven. “Daarom hoop ik dat als in december de beslissing moet vallen ook Anderlecht klaar zal zijn”, vult Vanden Stock aan. “Het zal wel moeten, want ik blijf niet altijd leven. We streven ernaar dat Anderlecht zo snel mogelijk als een bedrijf wordt geleid. Dat betekent dat we met een directeur-generaal zullen werken. Die moet maandelijks rekenschap geven aan de raad van beheer. Dan wordt het voorzitterschap anders ingevuld dan nu.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties