Bordeaux laat punten liggen

Kevin Pieters

Bordeaux geraakte thuis niet verder dan een mager 1-1 gelijkspel tegen een sterk Sochaux.  De mannen van trainer Ricardo Gomez keken na een halfuur wedstrijd al aan tegen een achterstand.  Menez opende voor de bezoekers de score na een prachtige pas van Ilan in de rug van de verdediging.  Even later moets de doelpuntenmaker naar de kant gehaald worden omwille van een blessure.  De Zuid-Franse club probeerde voor de rust nog de aansluiting te maken, maar het schot van Smicer werd gekeerd door doelman Richert.

De tweede helft leek een maat voor niets voor de thuisploeg.  Trainer Gomez gebruikte al zijn wissels op, maar dit kwam het spel zeker niet ten goede. Smicer werd onder andere naar de kant gehaald.  In zijn plaats kwam César Alonso.  Net op het moment dat Sochaux de drie punten mee naar huis dacht te nemen, was het diezelfde Alonso die roet in het eten strooide.  De Argentijn knalde in de negentigste minuut de bal voorbij Richert, nadat Afolabi (Sochaux) de bal nog van richting deed veranderen.

Bordeaux houdt in extremis een punt thuis. Dit puntenverlies kan hen duur te staan komen.  Voor hen is het afwachten hoe concurrenten PSG en Lyon het er morgen van af zullen brengen.  Sochaux haalt een belangrijk punt in de strijd tegen de degradatie. [AN]