Vals biljet Aruna spoorloos verdwenen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Vals biljet Aruna spoorloos verdwenen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Weet u nog dat Aruna begin vorig jaar opgepakt werd toen hij in een winkelcentrum betaald had met een vals biljet van 500 euro? Wel, die zaak, die toen opgeklaard leek, lijkt nog een staart te gaan krijgen.
De algemene inspectie van de federale politie is momenteel bezig met onderzoek te voeren naar de manier waarop die zaak afgehandeld is. Zo is het enige bewijsstuk – het bewuste biljet van 500 euro – op onverklaarbare wijze verdwenen. Aruna zit officieel niet eens in de databank van de politie, in plaats van een “verdachte” wordt er gesproken van een “onbekende dader”.
 
Men is ervan overtuigd dat het valse biljet een netwerk kon blootleggen van vals en zwart geld in het voetbal. Het lijkt erop dat Anderlecht de zaak in de doofpot wou stoppen.
 
Aruna verklaarde destijds aan de politie dat hij het biljet gekregen had van zijn manager die hem een commissie in het zwart had betaald. Maar in het pv is er dan plots geen sprake meer van zwart geld.
 
Enkele bestuursleden van Anderlecht zouden er overigens toen ook voor gezorgd hebben dat hij een voorkeursbehandeling kreeg waardoor hij de cel niet in moest en waardoor hij ook mocht telefoneren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties