Analyse TP-47: Eindelijk lijdensweg beëindigd

Truyens Himke
| 0 reacties
TP-47: Eindelijk lijdensweg beëindigd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

TP-47 is er niet in geslaagd om volgend seizoen terug in de Veikkausliiga te mogen aan treden. De degradatie van TP-47 is het gevolg van een barslecht seizoen waarin slechts vier maal een wedstrijd gewonnen werd. Na een lange periode bij de Finse elite wordt het nu eerste divisie voetbal.
 
Voorbereiding
Voor de ploeg uit Tornio waren de ambities niet echt hoog, ergens eindigen in de middenmoot zou meer dan voldoende zijn. En deze ambitie kon het tijdens de voorbereiding bevestigen, slechte en goede wedstrijden losten elkaar af. In de Liigacup geraakte TP-47 niet verder dan de poules, maar het botste dan ook tegen grootheden als AC Allianssi en HJK. Alles leek mogelijk en het doel bereiken zou geen probleem mogen opleveren.
 
Het seizoen
Al snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijk seizoen zou worden voor TP-47. Uit de eerste vijfwedstrijden haalde TP-47 slechts drie punten en kwam zo meteen in de staart van het klassement terecht. En vanaf dat moment is het er niet op vooruit gegaan, gans het seizoen heeft de ploeg uit Tornio gevochten om in leven te blijven.
Maar als je op één na de slechtste verdediging hebt en daar dan de op twee na slechtste aanval tegenover stel kan het niet anders dan fout lopen.
Op eigen veld was het nog het ergste, slechts zes punten uit 13 wedstrijden.Hier eindigt TP-47 dan ook absoluut laatste. Op verplaatsing daarentegen kon het 10 punten bij elkaar sprokkelen en moesten enkel deze wedstrijden tellen eindigde TP op een 10de stek.
Zelfs tegen rechtstreekse concurrenten zoals RoPS en IFK Mariehamn werden bijna geen punten gesprokkeld, 1 op 12.
 
Analyse
TP-47 speelde over de ganse lijn een enorm zwak seizoen, zes punten thuis en tien uit zijn niet voldoende om verder te mogen gaan. Het rampenjaar wordt bijgevolg dan ook afgesloten met de laatste stek. Bijgevolg zit er niets anders op dan een jaar te gaan bezinnen in de eerste divisie.
 
Beste resultaat
Thuis 3-1 tegen KuPS
Uit 1-4 tegen FC Lathi
 
Slechtste resultaat
Thuis 3-5 tegen TPS
Uit 5-0 tegen MyPa
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties