Vermeersch verbiedt middagmaal

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
Vermeersch verbiedt middagmaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Brussels verloor zaterdag in een erg matte partij met 1-2 van Cercle Brugge. Voorzitter Johan Vermeersch is daarover nog steeds ontstemd. Op de Franstalige zender RTBF zei hij zelfs dat de spelers de komende maand geen middagmaal meer krijgen.

“Het was een belangrijke wedstrijd want we hadden nu op de negende plaats kunnen staan”, verduidelijkt Vermeersch. “Maar sommige spelers toonden niet de minste mentaliteit en dat zal ik nooit aanvaarden. Het maakt me razend. Als je geen duels wint, kun je niet winnen. Na twee minuten had ik het al gezien, na een uur ben ik het afgestapt. En ik heb de poort opengezet voor enkele jongens die maar beter rond de kerktoren kunnen gaan spelen. Het was respectloos. Wij zijn geen liefdadigheidsinstelling hé. Ik wil niet hetzelfde scenario als vorig jaar. Daarom zeg ik mijn mening liever nu dan in de tweede ronde. Chapeau voor Zulte-Waregem, die jongens hebben de perfecte mentaliteit”, aldus een woedende Vermeersch.

Nochtans doet Brussels aardig mee en verzamelde het al punten tegen Club Brugge en Anderlecht. “Tegen AA Gent speelden we een slechte helft, Westerlo speelde ons weg en Club en Anderlecht waren niet fantastisch. De rest van de matchen kon door de beugel”, vindt Vermeersch. 

“Ik zit met een aantal zware commerciële en politieke dossiers, onder andere het plan voor een futuristische tribune die uniek zou zijn in België. Die dossiers zijn belangrijk voor het voortbestaan van de club. Om die erdoor te krijgen moeten we vooruit, want er zal niet geïnvesteerd worden in een ploeg die vecht voor het behoud. In 2010 moet Brussels een club zijn die de grote ploegen kan ambeteren. Wie mij blokkeert, maak ik koud. Want als de club geen progressie boekt, heeft het geen zin". [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties