Russische commotie rond 'Gouden Bal'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Russische commotie rond 'Gouden Bal'
Foto: © SC

In Rusland - en meerbepaald bij Uefa-bekerwinnaar CSKA Moskou - is verontwaardigd gereageerd op de lijst van 50 kandidaten die in aanmerking komen om de Gouden Bal te winnen. Geen enkele speler van CSKA Moskou staat op de lijst en dat zint aanvaller Daniel Carvalho niet: "Als ik in Engeland of Frankrijk zou spelen, stond mijn naam zeker op de lijst."

Ook coach Valery Gazzaev was verrast: "Ik ben op zijn zachtst gezegd verrast dat een gerespecteerd voetbalweekblad als France Football alle spelers van CSKA buiten beschouwing heeft gelaten. Ik ben er van overtuigd dat er zes of zeven spelers uit mijn elftal evenveel  recht hebben om tot de lijst genomineerden te behoren als Grégory Coupet, Mauro Camoranesi of Park Ji-Sung. En naast het uitstekende spel van Carvalho kan je gewoon niet kijken."

Carvalho treedt zijn coach bij: "Ik weet niet wat de criteria zijn om tot de lijst van 50 kandidaten te behoren, maar ik ken minstens 50 andere spelers die er ook een plaats verdienen."

Vorig jaar won CSKA Moskou dus de Uefa-beker ten koste van het Portugese Sporting Lissabon met 1-3. Daniel Carvalho was de grote bezieler door bij alle Russische goals betrokken te zijn. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties