Nantes kegelt Lyon uit bekercompetitie

Olympique Lyon is al in de eerste ronde van de Coupe de la Ligue uitgeschakeld. De Franse kampioen verloor van Nantes na strafschoppen. In de andere wedstrijd won Lorient van Amiens.

Lyon startte de bekerwedstrijd met een veredeld B-elftal en dat moeten de jongens van Gérard Houiller bekopen met de uitschakeling. Het zag er zelfs lang naar uit dat Lyon de wedstrijd na 90 minuten zou verliezen. Diallo had Nantes op het half uur op voorsprong gebracht. De 1-0 voor Les Canaris bleef een uur lang op het bord staan tot in de negentigste minuut Sidney Govou de bordjes weer gelijk zette.

In de verlengingen kon geen van beide ploegen nog scoren zodat strafschoppen moesten beslissen wie naar de volgende ronde mag. Mickaël Landreau werd daarin de held van de avond. Hij stopte pogingen van John Carew  en Florent Malouda. Bij de thuisploeg slaagde Loic Guillon er ook niet in zijn 11-meter om te zetten, maar Jérémy Toulalan kon zijn kalmte op het juiste moment bewaren en schoot Nantes naar de achste finales.