Ronaldinho vanavond aan nummer 100?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ronaldinho vanavond aan nummer 100?
Foto: © SC

Als hij vanavond in actie komt in de thuiswedstrijd tegen Málaga, dan speelt Ronaldinho zijn honderdste wedstrijd in het shirt van FC Barcelona.

Op 30 augustus 2003 maakte de Braziliaan zijn debuut in de hoofdmacht van de blaugranas in het San Mames-stadion bij het uitduel tegen Athletic Bilbao. De Catalanen wonnen dat duel met 0-1 dankzij een doelpunt van de Nederlander Phillip Cocu. Ronaldinho viel aanvankelijk op met mislukte dribbels, maar gaandeweg het seizoen ging het steeds beter en scoorde hij vijftien keer.

Vorig seizoen was er bij de Braziliaan geen houden aan. Barcelona pakte met overwicht de titel. Ronaldinho scoorde en liet scoren met oogstrelende acties, die ook nog eens erg efficiënt waren. Het toppunt was misschien wel de goal op het veld van Chelsea toen hij quasi uit stand de bal voorbij doelman Petr Cech in doel schoot.

Het jubileemduel voor Ronaldinho is de tweede thuiswedstrijd van drie in ruim één week tijd. Na Osasuna vorig weekend, komt volgend weekend Real Sociedad op bezoek. Voor de pers gaat het om 'Operatie Negen Punten', de eerste drie zijn al binnen. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties