Tyson wil ander 'enfant terrible' helpen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Tyson wil ander 'enfant terrible' helpen
Foto: © SC

'Wayne Rooney moet zich leren beheersen'. Het is een uitspraak waar niemand vreemd van opkijkt. Ook ex-bokser Mike Tyson is het al opgevallen toen hij naar wedstrijden van Manchester United keek. En dus biedt het 'enfant terrible' een ander 'enfant terrible' zijn hulp aan.

Tyson toert binnenkort door Engeland. Hij probeert een leven na het boksen op te bouwen en hij deelt zijn ervaringen met het publiek via vraag -en antwoordgesprekken. Als Tyson in Manchester is, wil hij Rooney gaan opzoeken.

Tyson, zonder meer een ervaringsdeskundige als het gaat om je zelfbeheersing verliezen, zou Rooney wat wijze raad kunnen geven. Toen hij Rooney aan het werk zag, constateerde hij dat het jonge supertalent zich in het begin uitstekend vermaakt, maar dat hij de woede binnenin uit zijn systeem moet krijgen.

Door zijn frustratie pakte Rooney al meerdere keren een rode kaart en dat in een carrière van drie jaar. In de Engelse nationale ploeg deed David Beckham al eens een poging om zijn verbaal en fysiek omstuimige collega tot de orde te roepen. Het bleef duidelijk maar bij een poging. Bondscoach Sven-Göran Eriksson haalde hem al eens tijdens de rust naar de kant omdat hij dreigde te ontsporen.

Mike Tyson is uiteraard ook niet bepaald een doetje. Hij haalde meerdere keren de pers met zijn vreemde uitspattingen. Zo werd hij veroordeeld wegens verkrachting, vertelde hij voor een gevecht met Lennox Lewis dat hij liefst van al diens kinderen wou opeten en beet hij tijdens een kamp een stuk oor af van Evander Holyfield. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties