Verlinden behoudt wereldrecord

Kristof Blomme
| 0 reacties
Verlinden behoudt wereldrecord
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dany Verlinden, ondertussen keepertrainer bij Club Brugge, behoudt z'n wereldrecord. In 1990 hield de Brugse doelman maar liefst 1390 minuten zijn netten schoon. Dat betekent dat hij vijftien matchen en 40 minuten geen doelpunt slikte. 

José Maria Buljubasisch is er niet in geslaagd het record te breken. De doelman van Universidad Catolica was voor dit weekend al 1323 minuten ongeslagen. Op 38 minuten van het absolute record werd hij echter geklopt via een strafschop. De 35-jarige Chileense keeper miste het record dus op een haar. 

In de geschiedenis waren er twee doelmannen die hun netten nog langer schoon hielden. Mazoropi, een Braziliaan van Vasco Da Gama, slikte eind jaren '70 maar liefst 1816 minuten geen goal. Dit record zou hij echter mede hebben behaald via matchen in de regionale competities. Ook de Egyptenaar Thabet El-Batal verdedigde in 1976 z'n doel 1486 minuten met succes. Ook omtrent deze prestatie heersen er echter grote twijfels. Dany Verlinden wordt dus officieel nog altijd aanzien als absolute recordhouder.  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties