Analyse Eindrondekandidaten de boot in

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Eindrondekandidaten de boot in
Foto: © SC

Het afgelopen weekend stond helemaal in het teken van het einde van de eerste periode. Kontich moest zijn periodetitel "vieren" met een 4-1 rammeling bij Grimbergen. Concurrent Opstal verloor immers ook.

Kontich kon zich geen tweede misstap op rij veroorloven. Het trok danook behoedzaam naar Grimbergen. Veel haalde dat echter niet uit. Op het eerste halfuur na was Grimbergen duidelijk de betere ploeg, onder aanvoering van Pauwels werd Kontich huiswaarts gestuurd met zware 4-1 cijfers. Kontich pakt toch nog de periodetitel door het verlies van Opstal. Grimbergen voetbalt zich stilaan een thuisreputatie bijeen, de laatste drie thuiswedstrijden werden gewonnen.

Berchem moest zijn thuisreputatie herstellen tegen Lebeke-Aalst. Berchem leek op weg naar een probleemloze overwinning, een lob van D'Haenens zorgde echter nog voor spanning op het eind. De eindstand was toch 3-2. Berchem heeft door deze zege weer zicht op de eindrondeplaatsen. SK Lebeke-Aalst zakt stilaan af naar de lagere regionen, waar het ook aan het eind van het seizoen verwacht wordt.

Verbroedering Meldert is er alweer niet ingeslaagd om te winnen. Het verloor met 0-2 van Ukkel, dat zo naast Opstal komt in de stand. Voor Ukkel was het de eerste overwinning in vier weken. Meldert staat derdelaatste, de toekomst ziet er niet rooskleurig over.

RC Lebbeke ontving Opstal, dat nog de periodetitel kon winnen indien Kontich punten liet liggen tegen Grimbergen. Kontich liep in Grimbergen een zware nederlaag op, maar Opstal kon niet profiteren. Eendracht Opstal begaf tegen Lebbeke onder de druk. Een doelpunt van De Leeuw op het kwartier sloeg de eindronde-dromen van Opstal in.

SK Londerzeel blijft het goed doen en vult de hoge verwachtingen helemaal in. Tegen Temse stond de eindstand al bij de rust op het scorebord. Hilaerts kon zijn doelpuntenaantal aandikken. Voor Temse is er niet veel aan de hand, het bevindt zich immers nog altijd in de middenmoot.

Dilbeek had met de wedstrijd tegen Rhode geen al te moeilijke opdracht. Toch stond Dilbeek bij de rust 0-1 achter door een doelpunt van Tsekouras. Maar in de tweede helft ontbond Dilbeek al zijn duivels en uiteindelijk behaalde het nog een ruime zege.

Kampenhout hield vorige week Kontich op een gelijkspel, maar het was al lang geleden dat Kampenhout nog eens kon winnen. Dat moest dan dit weekend in de thuismatch tegen Wilrijk gebeuren. Maar Kampenhout moest al snel met tien man verder na de uitsluiting en werd op counter genekt door Van Der Westerlaken. Wilrijk behaalt zo zijn eerste uitoverwinning van het seizoen en staat nog steeds in de top vijf. Kampenhout zakt af naar de rechterhelft van het klassement. {SB}

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties