Weer nieuwe 'Spanjaard' voor Real Madrid

Philippe Crols
| 0 reacties
Weer nieuwe 'Spanjaard' voor Real Madrid
Foto: © SC

In Spanje is er voor de topclubs zo'n vervelende regel die zegt dat je maximum 3 spelers mag opstellen die afkomstig zijn van buiten de EU. Steeds meer en meer ploegen hebben echter al een tijdje een achterpoortje gevonden om dit probleem te omzeilen. 

Vele clubs zorgen er namelijk voor dat de niet-EU-spelers ook een identiteitskaart bekomen met als nationaliteit het land van de competitie waarin ze spelen. Handig regeltje voor Real Madrid dat ondertussen een hele kolonie Brazilianen op de loonlijst heeft staan. Met Ronaldo en Roberto Carlos telde Real al twee Brazilianen. Tot zover geen probleem dus. Toen de Madrileense club er tijdens de zomer ook nog Robinho en Julio Baptista bijhaalde vormde er zich wel een probleem. Roberto Carlos zorgde ervoor dat alle vier de Brazilianen toch tezamen op het veld konden staan door naast zijn Braziliaans ook een Spaans paspoort te bekomen. 

Nu de Braziliaanse rechtsachter, Cicinho, meer dan waarschijnlijk tijdens de winterstop ook naar de Spaanse hoofdstad zal verhuizen is er echter weer een Braziliaan te veel. Eigenlijk moeten we zeggen 'was er een Braziliaan te veel', want ook dat probleem is inmiddels al van de baan. Ronaldo heeft nu ook een Spaans paspoort en dus kunnen na de winterstop alle Brazilianen tezamen op het veld staan. Ook Barcelona maakte al gebruikt van dit achterpoortje door de Argentijn Lionel Messi een Spaans paspoort te bezorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties