Vriendenwedstrijd gestaakt wegens rellen

Dirk Pieters

De vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Tunesië en de Democratische Republiek Congo werd stopgezet. Vrijdagavond werd in Parijs de wedstrijd gespeeld, maar wegens rellen tussen de toeschouwers, kon de wedstrijd niet worden verder gespeeld.

Congo stond tot in de 65ste minuut 2-1 voor, maar dan begon de miserie pas goed. Santos scoorde voor Tunesië de gelijkmaker, waarop de fans het veld bestormden. Zowel de fans van Tunesië als de Congelozen liepen het veld op. Een Congolese speler, Eale, werd ingehaald door de massa en moest op een draagberrie het terrein verlaten. Zowel spelers als scheidsrechters verlieten het voetbalveld. Beide supportersgroepen gingen de confrontatie aan en namen het tegen elkaar op.  Tien minuten later kalmeerden de gemoederen en verlieten de toeschouwers het stadion.

Er vielen geen gewonden, ondanks de vele projectielen die tijdens de schermutselingen werden gegooid.  [AN]