Ronaldinho wint 'Ballon d'Or'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ronaldinho wint 'Ballon d'Or'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronaldinho wordt de nieuwe Europese Voetballer van het Jaar. Dat melden toch enkele Spaanse media. De Braziliaan van Barcelona zou in het referendum Frank Lampard en Steven Gerrard vooraf gaan. 
 
Op 28 november vindt de uitreiking van de ‘Gouden Bal’ uit in Parijs. Maar de Spaanse krant El Mundo Deportivo meent de laureaat al te kennen. Zij zijn er zeker van det Ronaldinho het kleinood mee naar Catalonië neemt. De  Braziliaanse dribbelkont was vorig seizoen de bezieler van de landstitel van Barcelona.
 
Op de twee plaats prijkt de naam van Frank Lampard. Bij Chelsea is hij een zeer belangrijke schakel in het systeem van José Mourinho. Mede dankzij zijn vele doelpunten behaalde de Londonse club vorig jaar de eerste titel in 50 jaar. In de Champions League stuitte Chelsea op Liverpool.
 
Het laagste schavotje van het podium wordt bezet door een speler van Liverpool, Steven Gerrard. De middenvelder van The Reds werd door de Uefa al uitgeroepen tot de beste speler van de afgelopen Champions League-editie. Tijdens de zomer trok Chelsea hard aan zijn mouw, maar hij kon het net over zijn hart krijgen om Anfield Road te verlaten voor Stamford Bridge.
 
In de erelijst volgt Ronaldinho onder andere Johan Cruyff, Hristo Stoichkov, Rivaldo, Ronaldo en laatste winnaar Andrey Shevchenko op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties