Alle ogen gericht op Real Madrid-Barcelona

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Alle ogen gericht op Real Madrid-Barcelona
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Absolute topper op de 12e speeldag is vanzelfsprekend de klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona.  De Spaanse media tellen al wekenlang af naar ‘el 19-N’ en morgenavond is het dan eindelijk zover.  In de schaduw van het duel tussen de aartsrivalen staan nog enkele leuke affiches op het programma.  In Sevilla draait alles om de derby tussen Betis en FC Sevilla.  Andere mooie affiche is de partij tussen seizoensrevelaties Getafe en Osasuna. 
 
FC Barcelona en Real Madrid staan morgen als nummer twee en drie aan de aftrap in Santiago Bernabéu.  Slechts één punt scheidt beide aartsrivalen, maar toch lijkt Barcelona beter in vorm dan de Koninklijke.  Luxemburgo recupereert morgen echter wel een aantal geblesseerden.  Ronaldo en Baptista zijn opnieuw beschikbaar en ook Beckham zou tijdig fit raken.  Guti viel op het laatste nippertje nog uit.  Barça kan geen beroep doen op Van Bommel.  Belletti is terug fit, maar maakt (nog) geen deel uit van de selectie.  Met beide elftallen op zo goed als volle sterkte belooft het dan ook opnieuw een duel op het scherp van de snee te worden. 
 
De Andalusische hoofdstad Sevilla is dan weer in de ban van zijn eigen derby.  Betis en FC Sevilla strijden om de eer van beste ploeg van Sevilla.  Betis kan geen beroep doen op Nano en de langdurig geblesseerden Oliveira en Miguel Angel.   Edu, Rivas, Oscar Lopez en Assunçao raken wel tijdig fit om Betis aan de eerste zege in negen jaar in Sánchez Pizjuán te helpen.  Sevilla beschikt als thuisploeg en zesde in het klassement toch over wat betere papieren.  Coach Juande kan geen beroep doen op Jesuli, maar kan wel opnieuw rekenen op Javi Navarro en Dragutinovic. 
 
In Madrid staat naast Real-Barça nog een tweede topaffiche op het programma.  Getafe, revelatie van de competitiestart, ontvangt zaterdag immers leider Osasuna.  De ploeg van Schuster zakte na enkele mindere resultaten terug naar de middenmoot en wil zaterdag opnieuw aanknopen met de vorm van de eerste speeldagen.  Osasuna is aan een formidabele reeks bezig en komt dan ook als favoriet aan de aftrap. 
 
De vierde wedstrijd van zaterdagavond is het duel tussen Villarreal en Real Zaragoza.  Na een aarzelende start benadert Villarreal opnieuw zijn hoge niveau van eind vorig seizoen, met een voorlopig vijfde plaats tot gevolg.  Morgen kan coach Pellegrini wel geen beroep doen op Forlán, die drie tot vier weken langs de kant moet blijven.  Met Real Zaragoza gaat het heel wat minder goed.  Mede door pech en een gebrekkige afwerking stapelde Real Zaragoza tot nog toe de gelijke spelen op en heeft dringend nood aan een overwinning om uit de gevarenzone te komen. 
 
Zondag vindt de topper onderaan het klassement tussen Espanyol en Real Mallorca plaats.  De Catalanen wachten nog steeds op hun eerste overwinning in eigen stadion en lijken vooralsnog Europees beter op dreef dan in de competitie.  Tegenstander Real Mallorca sprokkelde de voorbije wedstrijden een aantal belangrijke punten en kan dan ook met een iets geruster hart naar Barcelona afreizen.  Nieuwe puntenwinst kan een grote stap richting middenmoot betekenen. 
 
Tweede topper in de degradatiezone is de partij tussen Athletic Bilbao en Alavés.  Beide teams zijn aan een werkelijk desastreuze reeks bezig en moeten dan ook absoluut de drie punten pakken.  De trainerswissel kan Athletic misschien eindelijk wat extra energie geven.  Alavés lijkt gezien het geleverde spel een vogel voor de kat en krijgt het als bezoekend team sowieso heel moeilijk om de Baskische derby naar zich toe te trekken.  Dat in een derby alles mogelijk is, werd in het verleden echter al meermaals bewezen.  
 
Celta de Vigo kende een meer dan behoorlijke competitiestart en ontvangt als vierde in het klassement Atlético Madrid.  De Madrilenen beschikken over het spelerspotentieel om mee te strijden voor de CL-tickets, maar dat kwam er voorlopig nog niet echt uit.  Atlético schuift stilaan wel op richting subtop, zodat het zondag zeker een interessante partij kan worden.  
 
Cádiz deed het tot nog toe heel wat beter dan verwacht, maar heeft na de thuisnederlaag tegen Real Mallorca wat recht te zetten tegenover zijn fanatieke supporters.  De partij tegen Valencia vormt daarvoor de ideale gelegenheid.  Valencia is aan een uiterst wisselvallend seizoen bezig en zit momenteel duidelijk opnieuw in een dipje.  Sinds de stunt in Bernabéu sprokkelde Valencia amper één puntje, waardoor het wegzakte naar de tiende plek.  Het wordt dan ook hoog tijd om nog eens de drie punten te pakken.
 
Málaga krijgt Real Sociedad op bezoek.  De Basken zijn aan een behoorlijk seizoen bezig, maar leverden toch vooral thuis de beste prestaties.  Málaga wisselt tot nog toe goede met minder goede partijen af en kon sinds de uitschieter tegen Betis (5-0) niet meer winnen.  De drie punten zijn dan ook welkom om de opmars richting subtop in te zetten.  
 
Laatste partij van de 12e speeldag is die tussen Racing Santander en Deportivo.  Racing Santander speelde dit seizoen al vijf keer gelijk en won of verloor nog niet één keer met meer dan één doelpunt verschil.  Racing Santander lijkt dan ook een garantie op een doelpuntenarme wedstrijd.  Deportivo doet het net iets beter en is vooral de voorbije weken opnieuw aan een goede reeks bezig.  De knappe overwinning tegen Real Madrid betekende het begin van een 7 op 9 en leverde Depor een voorlopig gedeelde zesde plaats.  Een overwinning kan een nieuwe stap richting de Europese plaatsen betekenen.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties