SV Oudenaarde kan bonus vergroten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde kan bonus vergroten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de officiële 12de , voor sommige ploegen de 11de, voor enkele andere de 10de speeldag kan leider SV Oudenaarde zijn bonus op de achtervolgers groter maken.. Anderzijds ondernemen Eine, Lovendegem en Evergem Center een nieuwe poging om zich uit het moeras los te wringen. In ieder geval start deze speeldag met drie nocturnes op zaterdag.
 
Vooreerst herneemt periodekampioen SV Oudenaarde op eigen veld de competitie tegen Oostnieuwkerke.In wezen zou dat geen problemen mogen opleveren want de kans zit er in dat  Oudenaarde zijn bonus kan opdrijven.
 
Dichtste achtervolger VG Oostende gaat immers in de Henegouwse gouw bij URS Centre op zoek naar winst. Geen onmogelijke dan wel moeilijke opdracht want, al eerder geschreven, Centre is in eigen stadion altijd te duchten. Wie Charleroi in de Beker van Belgie het vuur aan de schenen kon leggen moet toch in staat zijn Centre te overmeesteren.
 
WIK Eine, vorige week nog knap winnaar tegen Zottegem , gaat op bezoek bij Evergem Center. Twee ploegen die onderaan bengelen en graag de stap hogerop willen plaatsen. Eine wil winnen want dan wordt de kloof met hun voorganger Lovendegem misschien kleiner. Evergem tracht evenzeer uit het dal te kruipen. De laatste weken lukte dat zelden want met een 2 op 18 mochten de geel-roden afdruipen. Vorige week bij Diksmuide speelde Center het betere spel maar kreeg desalniettemin lik op stuk. Een Oost-Vlaamse derby met een draw in het verschiet ?
 
Het getormenteerde SK De Jeugd Lovendegem (15de) moet het bij Wevelgem City trachten waar te maken. Door de terugkeer van enkele spelers krijgt trainer Dhondt versterking op defensief vlak. Maar het probleem, zoals bij veel ploegen, is de afwerking. Als de Oost-Vlamingen daar iets op vinden staat  Wevelgem een warme namiddag te wachten.
 
 Bij Wevelgem mikt men met overtuiging naar de zege al wordt het opletten geblazen voor een zestal spelers die straks, bij een tweede gele kaart, er niet zullen bijlopen binnen 14 dagen voor het echte derby tegen WS Lauwe.
 
Gent-Zeehaven moet na de knappe puntendeling bij Lauwe, zondag SV Rumbeke in de ogen kijken. De West-Vlamingen prijken op een onverwachte 4de plaats terwijl de Ratten op een 10de plek resideren. Het verschil is slechts vier punten en daarom wil Zeehaven de huid van de bezoekers. Moeilijkheidsgraad: de Gentse ploeg kan moeilijk het spel maken en scoort bovendien  weinig. Het zal er dus op aankomen ,,underdog’’ Rumbeke zeker niet te onderschatten.
 
Dat geldt ook voor Eendracht Aalter dat synoniem staat voor onregelmatigheid. Twee overwinningen op rij kunnen de rood-witten  niet voorleggen. En vooral op stilstaande fasen slikte Aalter teveel doelpunten. ,,We behoren tot de linkerkolom’’ luidt het in rood-witte middens maar intussen kamperen ze toch in de bedreigde zone. ,,We hebben een goede reeks nodig om uit die zone te verdwijnen. Want hoe langer we daar blijven, hoe moeilijker het wordt om daar weg te geraken’’ meent de Aalterse linkerverdediger Matty Vermeulen.
 
Om dit te verwezenlijken en met het ongeslagen WS Lauwe als opponent legt Aalter zich meteen veel druk op de schouders. Kan de thuisploeg beter doen dan gouwgenoot Gent-Zeehaven die Lauwe in bedwang hield?
 
In het middenmootduel tussen Winkel Sport en Peruwelz is de thuisploeg de favoriet voor een nieuwe driepunter. Toch zal Winkel rekening moeten houden met een stugge Henegouwse defensie en vooral beducht zijn voor het bezoekende countervoetval.
 
Als laatste is er de partij die Diksmuide krijgt voorgeschoteld bij hekkensluiter Gistel. Zonder leedvermaak mag gesteld dat de Gistelse ploeg een pluim verdiend om de manier hoe ze zware nederlagen ondergaan. Hopelijk kunnen ze tegen Diksmuide hun beste beentje voorzetten en ,,gewone’’ verliescijfers op het bord houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties