Torino mist eeuwfeest want failliet

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Torino mist eeuwfeest want failliet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het roemruchte AC Torino is door de rechtbank in Turijn failliet verklaard. Daarmee haalt de tweede club uit Turijn net zijn eeuwfeest niet, want volgend jaar bestond de club exact honderd jaar. Torino kan niet meer zijn betalingsverplichtingen nakomen.

Afgelopen zomer mocht Torino niet promoveren naar de Serie A. De Turijnse club kon toen al geen sluitende begroting voorleggen en moest het nieuwe seizoen aanvatten in de Serie B. De totale schuld zou zijn opgelopen tot tachtig miljoen euro.

Ondanks het faillissement zal de clubnaam mogelijk toch behouden blijven. Urbano Cairo, de eigenaar die Torino vorige zomer onder zijn hoede nam, wil een nieuwe club starten die dezelfde naam draagt. 

Torino doet het dit seizoen niet slecht in de Serie B. Het staat momenteel op een tweede plaats in de rangschikking. De afgelopen jaren was Torino een echte liftploeg maar in de jaren '50 was de club een Italiaanse grootmacht. Zevenmaal kon Torino het Italiaans kampioenschap binnenhalen: in 1928, 1943, 1946, 1947, 1948, 1949 en 1976, vijf keer won het de Coppa Italia: in 1936, 1943, 1968, 1971, 1993. In 1992 speelde en verloor de club (met Enzo Scifo in de ploeg) de finale van de Uefabeker tegen Ajax Amsterdam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties