Peter Neururer doorstaat test

Ruben Verhaeghe

Hamburger SV - MSV Duisburg 2:0

Hamburg overklaste Duisburg vandaag en liet een duidelijk klasseverschil zien, mede dankzij de terugkeer van Rafael Van der Vaart. De thuisploeg domineerde de hele partij en legde de eindstand al in de eerste helft vast. Mahdavikia bediende in de 39ste minuut Barbarez, die de score opende. Zes minuten later lag Barbarez zelf aan de basis van het tweede doelpunt. Lauth maakte de 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Het bleef bij 2-0, maar scheidsrechter Kinhöfer had toch de handen vol want hij deelde maar liefst zes gele kaarten uit. Hamburg blijft in het spoor van Werder Bremen en volgt nu op zes punten van Bayern München.

VfB Stuttgart - Hannover 96 2:2

Peter Neururer
werd als nieuwe coach van Hannover vandaag voor de leeuwen geworpen en bracht het er met zijn team niet slecht vanaf tegen Stuttgart. Tot tweemaal toe kwamen de bezoekers op achterstand, maar telkens konden ze gelijkmaken. Na elf minuten rondde Tomasson een actie van Magnin af. Stuttgart ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de rust moest de thuisploeg opnieuw beginnen, want Hashemian scoorde de gelijkmaker. In de 68ste minuut was het duo Tomasson-Magnin opnieuw succesvol en de Deen deed voor de tweede maal deze wedstrijd de netten trillen. Een minuut later legde Yankov op aangeven van Balitsch de 2-2 eindstand vast. [AN]