Portugezen bezorgen Lille record

Portugezen bezorgen Lille record
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lille OSC heeft zijn eigen Champions League-record aangescherpt. Dat van het meeste toeschouwers bij een Champions League-duel op Franse bodem. De Noord-Fransen werken hun wedstrijden in het kampioenenbal af in het Parijse Stade de France. De capaciteit van het stadion is 80.000 plaatsen.

Bij het duel tegen het Portugese Benfica Lissabon kwamen gisteren maar liefst 76.184 supporters opdagen. Dat dankt Lille vooral aan de grote Portugese enclave in de Franse hoofdstad. Naar schatting 40.000 fans supporterden gisteren voor Benfica Lissabon. 

Lille had het record al in handen. Op de vorige speeldag kwamen er 66.470 fans naar het duel tussen Lille en Manchester United kijken. Lille speelt in het Stade de France omdat het eigen Stade Grimonprez-Jooris met 21.000 plaatsen wat aan de kleine kant is en bovendien voldoet het stadion niet aan de eisen van de UEFA. 

Voor Lille in het Stade de France ging spelen, had Olympique Marseille het record in handen. Op 19 oktober 1999 zaten 56.789 toeschouwers in het Stade Vélodrome en toen speelde de Zuid-Franse club ook al tegen Manchester United. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties