Lyon kan Frans record evenaren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lyon kan Frans record evenaren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympique Lyon is op jacht naar de evenaring van een Frans record. Als de club van trainer Gérard Houiller er zaterdag in slaagt om te winnen op het veld van OGC Nice, dan heeft de Franse landskampioen acht duels op rij gewonnen. 

Nog maar drie andere ploegen hebben in de Franse Ligue 1 dergelijke reeks neergezet. In het seizoen 1982-1983 was het FC Nantes die als eerste acht keer kon zegevieren. In het seizoen 2000-2001 lukte het datzelfde Nantes opnieuw en vorig seizoen flikte het normaal erg wisselvallend acterend Paris Saint-Germain datzelfde kunstje.

Lyon is dit seizoen meer dan ooit ongenaakbaar in de Franse hoogste klasse. Van de vijftien competitieduels die het al afwerkte, won het er twaalf en werd drie keer gelijkgespeeld. Niemand slaagde er tot nu toe Lyon met een nederlaag huiswaarts te sturen. Het laatste puntenverlies dateert al van 22 september toen RC Lens met één punt wegkwam uit het Stade Gerland. De voorsprong op de nummers twee, Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux, bedraagt op dit ogenblik al twaalf punten. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties