Conceiçao: "Winnen, dat is als kaviaar"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Conceiçao: "Winnen, dat is als kaviaar"
Foto: © SC

Als de weergoden het toelaten, bekampen Standard en Anderlecht elkaar zaterdagavond in het sfeervolle Sclessin van Luik. De meest spraakmakende man op het veld is ongetwijfeld Sergio Conçeicao, de man die Standard op zijn eentje naar de koppositie bracht, al wil hij dat zelf niet met zoveel woorden gezegd hebben.
De krant De Morgen strikte de Portugese spelmaker voor een interview. “Winnen, dat is als kaviaar.”

“Ik ben belangrijk als ik goed speel, maar dat zijn alle spelers uiteindelijk”, antwoordt Conceiçao op de vraag of hij beseft hoe belangrijk hij wel niet is. “Elke wedstrijd hier in de Belgische competitie is moeilijk om te spelen, en iedereen moet altijd alles geven. Anders lukt het niet. Jullie willen er altijd een element of persoon uit halen, maar dat klopt niet. Ook spelers die misschien minder goed zijn dan ik, zijn bepalend voor deze club. Ik word door de pers altijd gezien als de belangrijkste factor. Ik vind dat fijn, dat ontken ik niet, maar je mag niet vergeten dat hier jongens minder opvallen terwijl ze even belangrijke dingen doen.”

“Winnen, dat is net hetzelfde als eten”, gaat Conceiçao verder. “Als je voor de eerste keer van iets proeft, en het bevalt je, dan wil je nog hebben. Net als kaviaar. Buitengewoon. Dat geldt trouwens niet alleen in het voetbal, maar ook voor situaties in het leven waarbij je problemen moet overwinnen. Daar heb ik ook voldoende mee te maken gehad toen ik nog jong was. Ik heb het moeilijk gehad, dat mag iedereen weten. Daaruit heb ik geleerd om iets te overwinnen, om beter te worden. Hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn. Door deze situaties grijp ik alles aan om vooruit te komen in het leven. Daarom wil ik het ook altijd met volle overgave proberen.”

“Wat ik doe als we de titel niet halen? Dan kan het twee kanten op. Ofwel ben ik weg omdat het niet gelukt is, ofwel blijf ik om het nog een keer te proberen. We zien wel.”

Het volledige interview kan u terugvinden in De Morgen van zaterdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties