Finland wil EK organiseren

Finland wil EK organiseren
Foto: © SC

De Finse Voetbalbond heeft bekendgemaakt dat het kandidaat is om het Europees Kampioenschap voor Vrouwen in 2009 te organiseren. Men wil zo inspelen op de recente groei van het vrouwenvoetbal in het Scandinavische land.

Finland werd geprezen na de succesvolle organistie in 2004 van het Europees Kampioenschap voor Vrouwen jonger dan 19 jaar. Het uitvoerende comitée van de Finse Voetbalbond besliste dan ook om die ervaring te gebruiken om zo het EK in 2009 binnen te halen. "We hebben besloten om mee te strijden om de organisatie van het EK 2009 voor Vrouwen binnen te halen. Wij voelden aan dat na het succes van het team tijdens het EK 2005 in Engeland en de groeiende populariteit in eigen land van het vrouwenvoetbal, dit een logische stap in de goede richting is," aldus de voorzitter van de Finse Voetbalbond, Pekka Hämäläinen.

Finland haalde verrassend op het EK in Engeland van afgelopen zomer de halve finales. Bondscoach Michael Käld was dan ook zeer tevreden met de beslissing van de voetbalbond: "Ik ben zeer blij met de beslissing. We hebben bewezen dat we mee kunnen met de beste landen en ons land heeft veel jonge meisjes die in de toekomst kunnen doorstoten naar het nationale team. Het zou fantastisch zijn om het EK te mogen organiseren, zodat deze jonge meisjes een doel hebben om naar te werken." 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties