In Memoriam: David di Tomasso

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
In Memoriam: David di Tomasso
Foto: © SC

 
David Di Tomasso
, verdediger van FC Utrecht, is vannacht in zijn woonplaats in De Meern overleden. De Franse speler is in zijn slaap overleden aan een hartstilstand.

Nieuws dat vanmorgen insloeg als een bom. De mensen die het Nederlandse voetbal een beetje volgen, weten wat voor een speler gemist zal worden. Di Tomasso, klasbak pur sang, werd vorig seizoen uitgeroepen tot de beste speler van Utrecht. Afgelopen zondag speelde de mandekker nog de volledige wedstrijd tegen Ajax in de eigen Galgenwaard. Hij kreeg met een 7,5 zelfs de hoogste waardering in het duel, achteraf gezien een waardig afscheid als voetballer.
 
Di Tomasso is negentien wanneer hij debuteert bij AS Monaco. Twee jaar later vertrekt hij naar Sedan. Reden is het niet kunnen veroveren van een basisplaats. Ondanks degradatie met Sedan blijft de Fransman op een hoog niveau voetballen. In Utrecht is er ondertussen, na het vertrek van Zwaaswijk, een plaatsje vrijgekomen in de defensie. In de zomer van 2004 besluit FC Utrecht de talentvolle verdediger definitief aan te trekken. Het begin van een succesverhaal.
 
DiTo, zoals spelers en fans hem vaak noemen, past zich snel aan. Ook de Nederlandse taal krijgt hij snel onder de knie. Al gauw wordt de sociale jongen uit Echirolles een lieveling van het publiek, datzelfde publiek dat hem nu moet laten gaan. Zesentwintig jaar is hij geworden, veel te jong. Di Tomasso laat een vrouw en kind achter. Onze gedachten gaan nu naar hen en de familie. Via deze weg wensen we hen veel sterkte toe. [KV]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties